Ewww!

Nov. 16th, 2010 09:36 pm

Så, vill nån veta hur Jacobs impronting-scen är skriven?

Från Lainey:
"Breaking Dawn script details - Spoiler alert, look away if you can't deal. Bella has the baby and drops dead. The Jacob is all sad and leaves. Then he comes back to kill the Evil Thing. Then he lays eyes on it. You see it through his eyes like tunnel vision - she's 2, she's 4, she's 9, she's a teen, she's a woman, and that's when he falls in love. It actually doesn't read creepy at all. It reads not bad. Because ANYTHING IS AN IMPROVEMENT ON STEPHENIE MEYER.

Then Edward's all sad because Bella dies. And he hears Jacob's thoughts. And he beats the sh-t out of Jacob. Jacob doesn't fight back because he's a weak and sh-t from imprinting."

Jag är dock fortfarande inne på creepy. ;)

Posted via LiveJournal app for iPhone.

cirelle: (Starbuck & Apollo)
Jag har ju så mycket att skriva om, helgen och idag, men herregud vad trött jag är. Det bara kommer över mig. Oro, förkylning, den tiden i månaden, jag vet inte själv. Så jag vill bara sova när klockan blir tio, och då hamnar skrivande väldigt långt ner på listan.
cirelle: (böcker 2)
Om jag visste var idag hade tagit vägen så vore jag väldigt glad. Helt plötsligt var det mörkt, och Dennis skulle komma hem.

Jag sov elva timmar i natt. Det behövdes. Hade två mardrömmar. I den ena kunde jag inte skrika och satt fast, och i den andra blev jag skjuten. Good times. Men nu är jag iaf inte så trött längre. Och är klar med antibiotikan. Vi får se hur länge jag håller mig frisk den här gången.

Jag började läsa i Corambis igen, för jag påmindes om scenen när Felix tar med Corbie till ett rum fullt av böcker och säger "Läs böckerna, försök hitta svaret. Det är forskning." Men snart kommer den hemska scenen med klockan och jag vill bara inte.
cirelle: (böcker 2)
Jag har läst The Tenant of Wildfell Hall under veckan, och tyvärr så blev den spännande i onsdags och då var jag uppe alldeles för länge och läste. Men jag har skummat mycket, för den kära Helen är fruktansvärt god och troende och missionerande och jag bara orkar inte. Jag sympatiserade faktiskt med henne douche husband ganska mycket när hon hela tiden tyckte "jag älskar dig bara om du beter dig bättre". Men nu var har ju faktiskt en riktig douche, så liksom det var svårt att gilla nån i boken... Anyways, britter. Hur i helsike får de Helen till Nell? Jag har för övrigt alltid gillat namnet Nell.

1800-talsböcker är intressanta. De använder ord som inte alls används längre. Som monografi - ett ord jag har ogillat djup tidigare, men som jag nu börjar lite förtjust i. Men det bästa ordet är monomani, det vill säga att bara tänka på en sak hela tiden (nej, inte sex ;)). Så jag tänker att jag ska börja använda mig av det igen. "Åh jag har haft en sån monomani på Exalted i veckan" låter väldigt tjusigt.

Min monomani just nu är att jag hela tiden kommer att tänka på min ansökan till Nordiska. Det har gått tre veckor. I våras när det hade gått tre veckor så hade jag fått ett nej. Och jag kan inte sluta tänka på det. Det vore kul, utmanande, skrämmande och lugnande.

Also, jag skulle tända några ljus och blev lite rädd för tändstickan. Suck. Man blir bara räddare som vuxen.
Jag fick jättefina örhängen och ett hänge av Ina efter att hon var i USA, och jag gillar dem väldigt mycket. De är gröna, blå och rödrosa, så beroende på kläder plockar de upp helt nya nyanser och ser nästan annorlunda ut. Jag känner att jag förstår meningen med färgglatt.. ;)

Igår kväll var väldigt trevligt. Jag gillar verkligen äppelölen de har på Pipes, och jag tror att jag gillade Twisted Thistle också, så jag ska prova fler IPAs. Dock lite trött idag. Men det kändes bra att fira inskickandet och att träffa folk. Synd bara att så många föll ifrån.
cirelle: (flicka läsa)
Tillägg: Jag kom på i natt, medan jag inte kunde somna, att jag inte ville att nån skulle tro att jag förlorat tilltron till mänskligheten pga innehållet i Nattens begär, utan pga hur den är skriven och översatt. Innehållet gjorde mig ju lite förbannad, men jag ser det som uttryck för en fantasi, och jag försöker att inte döma folks fantasier. Det gjorde iaf mitt liv lättare när jag slutade döma mig själv. Så mycket. Det är en pågående process. Plus, jag vill inte heller hymla med att den var delvis rolig för hur den i princip sa "sex" hela tiden. Lite kittlingar är inte fel.

Jag blev också påmind om varför jag gillar homoförhållanden så mycket i SF-böckerna jag läst på sistone, och jag minns inte om jag faktiskt skrivit det har tidigare eller inte. Jo: båda parter förutsätts vara starka karaktärer i sig och maktförhållandet dem emellan beror på deras olika personligheter, utan den tunga förväntningen som är kön. Det vore roligt att hitta lite lesbisk SF också, men den har varit svårare att hitta för mig. (Dvs, den har inte varit lika uppmärksammad på tor.com. ;))

Och. Den här charmen behöver jag så skaffa: 'Pssst!' )
cirelle: (flicka läsa)
Först och främst: jag har saknat eltandborste. Jag gillar verkligen hur mycket renare tänderna känns. Nästan lika mycket först och främst: jag gillar verkligen min tröja, men jag har svårt att acceptera det eftersom den är så tidigt 90-tal (väl?) och jag har svurit dyrt och heligt att aldrig falla för den stilen. Jag hatar när saker inte är svartvita längre. Men sen är jag också 27.

Inte fått så mycket gjort idag. Måste ta och ringa ett samtal imorgon, vilket jag inte har nån lust med.

Läste en fruktansvärt illa skriven och lika illa översatt bok idag, Nattens begär. Och om ni tror att det är tantsnusk med vampyrer så har ni helt rätt. Den här boken var på många sätt hysteriskt rolig med hur dålig och klyschig den var. Kvinnan var snygg (men trodde inte att hon var det, trots att hon tyckte att henne enäggstvilling var det...), kallades varm, mjuk, vänlig, medkännande, och mannen/vampyren tyckte att hon var sååå underbar bara för att hon inte bröt ihop och blev hysterisk. Han hävdade att hon hade humor också, men mer än att de utbytte ironiska kommentarer märkt jag inte. Han, å sin sida, var snygg, stark, farlig, övermänsklig och konstant kåt i henne (vilket naturligtvis gjorde henne konstant kåt). Det var nästan imponerande hur ofta författaren fick in beskrivningar på sex, med tanke på att de faktiskt bara hade det ett par gånger... Jag menar nu typ var annan sida, utan att överdriva. Jag blir så arg att kvinnan som beskrivs ska vara det tomma kärlet som jag som läsare ska känna igen mig i. För i helvete. Och översättningen... "Jag tänker inte stå vid sidolinjen i det här" eller "på det ena eller andra sättet". Samma sak här, på varannan sida fanns det översättningsmissar som fick det att vrida sig i mig.

Men det absolut bästa är ändå prologen... Se bilderna nedan: Obs, stora bilder. Read more... )

Men jag läste ut den. Nu undrar jag faktiskt varför. Dels för att den gick snabbt, dels för att den hade ok driv - det hände saker. Men det är så att jag lite förlorar tilltron till mänskligheten. Definitivt till förlagsbranschen.
cirelle: (flicka)
Förkyld, ja. Inte så farligt än så länge dock. Imorgon är det "ta tag i saker och skriva om"-dag. Tro mig när jag säger att det stressar mig.

Annars har det varit lugnt. Jag tvättade lite, jag lagade en god middag på rester, jag tittade på Mad Men och skrek lite på karaktärerna... Allt var bra.

Egentligen skulle jag behöva åka till ett bibliotek och lämna tillbaka böcker imorgon, men vi får se hur jag mår. Det mesta får nog bero på hur jag mår imorgon.
cirelle: (Firefly Kaylee)
Jupp, jag är nog förkyld nu. Rasp i halsen och snuva. Yay.

Jag gillar att spela rollspel på fredagen, för då känns lördagen som söndag och sen får man en extra dag ledigt när det faktiskt blir söndag på riktigt! Utmärkt sätt att lura hjärnan på. Igår var jag och Dennis på stan och fikade och shoppade. Jag köpte både linnen och en tehuva som jag inte hade tänkt köpa, men är väldigt nöjd med dem. Jag gillar verkligen Monkis kläder och tuhuvan är en söt katt, med precis den utstrålning jag ville att min tehuva skulle ha. Sen gick vi på bio och såg Buried. Det är en riktigt dramaturgiskt tajt film. Riktigt häftigt att allt utspelar sig i en trälåda, och att det aldrig klipps bort från mannen som sitter fast i den. Häftig, välskriven och välspelad, men kanske inte sa så mycket i slutändan. Väl hemma såg vi äntligen The Runaways om bandet The Runaways med Joan Jett (och Cherie Currie). Den filmen var helt förvirrad dramaturgiskt, POV-mässigt och med vad den försökte säga. Inte särskilt spännande dialog eller skådespel heller. Så irriterande ändå, för Buried skrevs och regisserades av en man om en man, och The Runaways skrevs och regisserades av en kvinna om två unga kvinnor, och The Runaways var en jävla röra. Och det är så svårt att hitta filmerna om kvinnor. FFS. An Education är ju fantastiskt bra ändå, så kanske. Hur som helst. Det var roligt att titta på film, och det var roligt att se så otroligt olika filmer.

Idag har mest varit logistik skulle jag säga. Handla, fixa, läsa lite, äta kräftor. Kräftorna var dock supergoda -- från min lillebror -- så det var en väldigt trevlig middag att avsluta helgen med.

Imorgon är det en massa jobb och viktiga mail att skriva och skicka. Jag gissar även att jag kommer att knarka alvedon.

(Also, Joss Whedon *älskar* att få dra "Save the cheerleader, save the world"-skämt. Vilket är sött.)
cirelle: (Starbuck & Apollo)
Min Fån har krånglat i veckan, varit seg och typ hakat upp sig när den ska spela musik. Inte alls bra! Men jag ska ta och uppdatera OS:et och sen får vi se. Det är klart oroande iaf.

Det är lite förvånande hur lite sömn jag faktiskt klarade mig på i veckan. Och att jag faktiskt fick till en såpass bra text. Det hade kunnat bli ännu bättre säkert, men jag är säker på att den bättre än i våras. Bara det gör mig alldeles glad och nöjd. Jag ska ta och anpassa forskningsplanen för att söka till Stockholms universitet också senare i månaden. Det blev liksom väldigt många saker att söka nu, vilket ju är bättre än inga och att man sitter fast där man inte vill vara, men det är lite pressande på självet.

För en vecka sen sträckläste jag Överenskommelser av Simona Ahrnstedt. Riktigt klassisk historisk romance, men som sagt, jag sträckläste den till klockan fem på morgonen. Vi har en rödhårig hjältinna, en mörk och butter stormrik ma, en hemsk familj och arrangerat äktenskap. Ja, och det viktigaste: Den utspelar sig i Stockholm år 1880! Jättekul. Jag kan faktiskt inte riktigt förstå varför den funkade så bra tempo-mässigt, för nästan hela handlingen drivs framåt av missförstånd -- nåt jag hatar. Och den skrivs i 1:a person så man får verkligen höra hur dumt karaktärerna resonerar för att boken ska hålla på i några sidor till. Trots det och en del annat så tyckte jag om den. Lagom lättläst fluff, vackra klänningar, Operan och svenska gods. Härligt!

Typiskt nog kunde jag inte sova inatt, så när jag faktiskt är helt ledig nu till på måndag vill jag mest kura ihop mig och sova. Men det kan inte få hända.

Böcker

Sep. 25th, 2010 12:12 am
cirelle: (böcker 2)
Jag gillar böcker. Så lista, och kanske kommentarer på böcker jag har läst sen i somras. Eh.

Brideshead revisited - älskade jag. Och är precis lika road nu som då när jag tänker på att jag tolkade bokens tema i fullständig motsättning till vad bokens författare avsåg. Hans: "Katolicism är den enda vettiga och emotionella religionen." Min: "Katolicism är all ondskas källa." Sebastian var underbar. De hade alla varit så mycket mindre uppfuckade utan sin religion.

Palimpsest - Jag ville älska den här boken. Den vackert skriven, sexig, underbar titel och fick mig att tänka. Men jag minns ingenting av det jag tänkte. (Om jag inte anstränger mig väldigt mycket.) Och den har ingen handling. Den gjorde mig mycket mer förtjust i tåg. Nej, jag är lite orättvis. Jag gillar verkligen hur sexualitet behandlades i den, helt avskalat från romantik och nånting man gör för att få nåt annat.

The Windup Girl - hettan i boken är det jag minns tydligast. Jag läste den i hettan i Tunisien. Det är en framtidsskildring där stora företag har genmanipulerat maten så att den blivit oerhört känslig mot sjukdomar (och även biologiska terrorister naturligtvis). De gör veteplantor som när de blommar steriliserar alla andra sorters vete... och sen kan de kräva vad de vill för fortsätta ge landet möjlighet till att köpa deras produkter. Det är en underbar dystopi som utspelar sig i Thailand i en postapokalyptisk värld där sjukdomar är livsfarliga och elektricitet knappt finns. Det är en häftig bok, med intressanta karaktärer.

Sorcery & Cecilia - En underbart söt och fartfylld Fantasy of Manners. Seriosly, hur kan man inte älska en bok som händlar om en förtrollad chokladkanna? Brevroman, tidigt artonhundratal, magi. Mycket trevlig.

All the Wind-racked Stars - En sjukt konstig bok. Sorglig och steampunk och nån storts Valhall-grej. Jag visste inte om jag gillade den eller inte, och som vanligt nästan i de fallen så har jag bestämt mig för att jag verkligen gillade den. Nåt som jag verkligen kände igen mig i var huvudpersonen Muires insikt att hon faktiskt inte hade gett personen hon älskade chansen att välja henne eftersom hon behövde att han skulle tycka om henne mer än nån annan. Jag vill verkligen läsa om den här.

Carnival - Underbart klassisk scifi (jorden centrum för ett korrumperat rympimperium, trancenderade utomjordingar, en matrialkal planet, diplomater som skickas ut för att lösa problemet), som samtidigt är så annorlunda. För den hanterar faktiskt genus på ett modernt sätt. Jag älskade naturligtvis Angelo och Vincent från första början, men författaren hade kunnat skriva dem bättre -- jag kunde inte höra skillnad på de olika karaktärernas röster.

One Day - plockade jag upp eftesom min favoritskvallerbloggare rekommenderade, och den var väldigt bra. Jag gillade att den följer två personen en dag om året i tjugo år. Dexter och Emma träffas på sin examensfest och resten är historien. Jag kände verkligen igen mig i den, t ex "när hon var tonåring hade hon varit så stolt över att inte tillåta nånting att vara annat än svart och vitt, nu när hon var 27 kunde hon inte komma ifrån gråzonerna". Och den var rolig och välskriven och omslaget var så snyggt att jag höll på att dö.

The Scandal of the Season - Jag köpte den för att språket skulle vara så vackert, plus att det verkade vara en sexig historisk roman om bl a Alexander Pope. Början och slutet var tråkiga, vilket är ett problem. Jag hade väldigt svårt för Alexander, och Lord Petre var mest dum och lättlurad. Så, liksom... Men nånstans där i mitten var den faktiskt väldigt spännande.

Mockingjay - Först och främst, ingenting gör mig så glad som en välformaterad epub-bok. Och den här var klart välformaterad. Jag gillade den. Jag gillade hela serien. Många har klagat på att den var väldigt hastig, och ja, vissa saker borde ha fått ta längre tid. Samtidigt så gillade jag den. Jag älskar när folk faktiskt använder en av McKeys grundpelare i att skriva bra scener: att karaktärerna hela tiden ska få motsatsen till vad de förväntar sig från varandra. Bästa exemplet skulle vara en ganska stor spoiler, så... Och jag gillade naturligtvis den snygga badboyen Finnick extra mycket.

Crown Duel - Boken är egentligen två böcker. Den första handlar om hur Meliara och hennes bror tillsammans försöker störta landets onde kung och hur hon försöker undkomma Markis av Shevraeth, som verkar vara kungens trogne man. Yeah, alltså, han red in i motståndarnas läger och jag visste. Anyways. Andra boken handlar om hur inbördeskriget är över och hur Meliara reser till hovet med sin bror. Här blir det härlig Fantasy of Manners med överdrivna beundrare, farliga plotter och en hemlig beundrare som Meliara börjar brevväxla med... Det är en bok som gjorde mig väldigt glad. Även den utmärkt välformaterade i epubformat. Och jag har planer på att skaffa mig prequelen... ;)

Det är nog alla böcker jag har läst... Eller alla nya. Jag vet att jag läste ut The Mirador nån gång de senaste månaderna också. Gudar, jag älskar verkligen den serien. Och jag har börjat på en del som jag inte har avslutat.
cirelle: (Firefly Kaylee)
Jag försökte skära av mig tummen igår när jag försökte ta bort kärnan ur avokadon som skulle in i pastasalladen. Jag var inte direkt förvånad över olyckan om man säger så. Sen fick vi ett stort lass kräftor av lillebror och drack te hos mamma. Kissen Buffy har bokat den största fåtöljen till sig själv.

Jag lyckades av få Zevran in i tältet, om man säger så... Och dog nästan av det dåliga samvetet. Jag dog också nästan av bilderna av tête-a-tête-bilderna i slowmo och med smakfullt beskurna. Nu har två personer (IRL!) kallat mig slampa och jag kan faktiskt bara hålla med dem... Ska försöka mig på Leilana lite också, dock. ;) Men fortfarande... Alistair är den roligaste av dem.

Nu ska vi rösta, sen ska vi äta pannkakor med grädde och lönnsirap.

Och, arrrgh!, det är Talk Lile A Pirate Day, så skepp ohoj!
cirelle: (flicka)
Jag har bestämt mig. 1. För hur jag ska göra med träning - balett + engångsbiljetter på F&S (jag har aldrig gått plus på att köpa korten hittills). 2. För hur jag ska göra med mitt Alistair-problem - inte dumpa honom (cause he's really cute) men kanske gå tillbaka en eller två savefiler för att få fler valmöjligheter med de andra. 3. För vad jag ska rösta på, typ. Kanske. Men jo.

Jag har listor på saker att göra och texter att skriva och jobb att söka och är bara förvirrad och virrig. Men nu idag ska jag försöka göra nåt åt ett flertal av sakerna.

Nu: fem minuter Dragon Age. Snart: ett par nya skor.

Jaha...!

Sep. 6th, 2010 08:21 pm
cirelle: (Kiyo 2)
- Exalted - )

Insikter

Aug. 28th, 2010 07:34 pm
Inser när jag tänker på att ta värktabletter mot all sorts huvudvärk som att "kärnvapenboma bort värken" att jag kanske inte har ett helt hälsosamt förhållande till tabletter. Och att kärnvapenbomba betyder alltid att ta högsta tillåtna dosen.

One Day är än så länge väldigt bra. Snyggt intro med skitsnygg övergång, som en filmkamera, och så mycket att känna igen sig i.

Jag behöver tidspress.

År

Aug. 23rd, 2010 10:48 pm
cirelle: (Kiyo 2)
Exalted. Det var länge sen, va? I Norikos högfästen under tiden, med hjälp av kommunikationsapparaten, Kiyo och Vinden. (Vem dog?)

Tam dam! )
Det är mycket upp och ner just nu. Jag är dödstrött på grund av den jäkla infektionen, men hjärnan är igång för första gången på månader. Jag är stressad över hur mycket jag måste göra, och hur lite tid det kommer att bli för att ta det lugnt framöver. Samtidigt är jag lite så där smånöjd och väldigt road av böcker och tv och tankar. Det är kanske lite svårt att beskriva.

Jag har studerat Excel idag, både programmering och inställningar. Det var jäkligt häftigt att faktiskt fatta delar av vad koden gjorde, men jag är glad att jag inte behövde koda själv. Jag har inte tålamodet eller detaljseendet för att kunna skriva syntaktiskt korrekta programmeringsspråksmeningar. Annars sitter jag och översätter på jobbet, och det går också bra. Men det var roligare att lära mig det helt nya i Excel.

Det kliar i mig efter en bok jag vill läsa - Mockingjay hade funkat utmärkt, men den har ju inte ens kommit ut ännu. (Dock imorgon.) Jag förmodar att jag har blivit lite bortskämd med tanke på hur många bra böcker jag har läst under sommaren. Jag har försökt skriva ett inlägg om dem i typ en vecka snart, men är hela tiden för trött. Ska försöka några dagar till dock.

Sova

Aug. 19th, 2010 10:04 pm
Det är dags att börja skriva igen, och jag har tänkt det i några dagar, men jag varken orkar eller har tid på kvällen. Och jag har ju värsta guldfiskminnet, så jag kan helt glömma bort vad jag tänkte skriva ner under tiden jag sträcker mig efter pappret (true story...). Jag är himla trött just nu. Vi får se om några dagar om det beror på en ny infektion, eller på att det är dags för det i den månatliga cykeln. Jag har deadlines som skrämmer skiten ur mig, men som samtidigt väcker mig lite till liv. Hur fel är inte det, så säg? (Planen är för övrigt också att försöka sluta skriva i klyschor. Det kommer att bli svårt.)
Hm. Det här har varit det längsta jag gått utan att skriva här på några år, det känns nästan lite konstigt. Men å andra sidan har jag ju skrivit mindre hela året...

Jag tror på att sammanfatta veckorna med en lista.

*Öland var jättefint. Det var så himla varmt, och vattnet var också underbart. Det var väldigt roligt att ha planerat att åka ner "rätt", så många år åker jag ner precis när det fina vädret har slutat... Borgholm var sig likt, en del folk, god glass och underbara trähus. Nyheterna i år var att inse hur dyrt det var (120 kr för en caesarsallad?!) och att ett sushiställe öppnade.

*Runstenar är faktiskt fortfarande väldigt roliga. Att åka på utflykt med herr privatperson HW var riktigt absurt, men väldigt trevligt. Det är lite absurt att jag sett hans fd familjegård och nuvarande sommarhus... Plus, mycket spännande om kyrkor i Småland och att en teori är att det snarare var patronusstenar som restes där...

*Så många bra böcker jag har läst! Jag gillade Palimpsest, men den var inte riktigt så bra som jag hade förväntat mig. Sorcery & Cecilia var typ BÄST! Och Brideshead Revisited var väldigt bra -- det roar mig dock att Waughn ska ha skrivit den som ett katolskt manifest och jag kände att den mest visade hur katolicismen förstör folks liv... Jag har väl en del fördomar.

*Körsbär!

*Jag har blivit så insektsbiten på Öland. Massor med myggbett, en fästing, en broms och nåt otyg i gräset som tog ett rejält bett... Det har kliat som fan.

*Spelat God of War III, ny router, dödsvarmt hemma...
cirelle: (Starbuck)
I Am A: True Neutral Elf Wizard (3rd Level)


Ability Scores:

Strength-10

Dexterity-13

Constitution-10

Intelligence-16

Wisdom-15

Charisma-15


Alignment:
True Neutral A true neutral character does what seems to be a good idea. He doesn't feel strongly one way or the other when it comes to good vs. evil or law vs. chaos. Most true neutral characters exhibit a lack of conviction or bias rather than a commitment to neutrality. Such a character thinks of good as better than evil after all, he would rather have good neighbors and rulers than evil ones. Still, he's not personally committed to upholding good in any abstract or universal way. Some true neutral characters, on the other hand, commit themselves philosophically to neutrality. They see good, evil, law, and chaos as prejudices and dangerous extremes. They advocate the middle way of neutrality as the best, most balanced road in the long run. True neutral is the best alignment you can be because it means you act naturally, without prejudice or compulsion. However, true neutral can be a dangerous alignment because it represents apathy, indifference, and a lack of conviction.


Race:
Elves are known for their poetry, song, and magical arts, but when danger threatens they show great skill with weapons and strategy. Elves can live to be over 700 years old and, by human standards, are slow to make friends and enemies, and even slower to forget them. Elves are slim and stand 4.5 to 5.5 feet tall. They have no facial or body hair, prefer comfortable clothes, and possess unearthly grace. Many others races find them hauntingly beautiful.


Class:
Wizards are arcane spellcasters who depend on intensive study to create their magic. To wizards, magic is not a talent but a difficult, rewarding art. When they are prepared for battle, wizards can use their spells to devastating effect. When caught by surprise, they are vulnerable. The wizard's strength is her spells, everything else is secondary. She learns new spells as she experiments and grows in experience, and she can also learn them from other wizards. In addition, over time a wizard learns to manipulate her spells so they go farther, work better, or are improved in some other way. A wizard can call a familiar- a small, magical, animal companion that serves her. With a high Intelligence, wizards are capable of casting very high levels of spells.


Find out What Kind of Dungeons and Dragons Character Would You Be?, courtesy of Easydamus (e-mail)

Profile

cirelle

May 2013

S M T W T F S
   1234
567 891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Syndicate

RSS Atom

Most Popular Tags

Style Credit

Expand Cut Tags

No cut tags
Page generated Sep. 20th, 2017 09:51 pm
Powered by Dreamwidth Studios